Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Linuxo Forumi

Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: suse multimedia  (Pročitano 3601 puta)
0 članova i 1 posetilac pregledaju ovu temu.
Bastard
Hero Member
Van mreže Van mreže

« poslato: 26 Април 2005, 17:28:55 »

Zeleo bih da kazem da se bezveze "baca drvlje i kamenje" na suse i multimediju i tra lala kad suse nikad nije ni dolazio sa nekim enkoderima i td .A to je jos i bolje jer mozes da ih dodas kako oces ti.Dosta je dodati w32codecs i mozemo gledati razne formate video fajlova (skoro sve sto je stvarno coveku potrebno).Ni drugi distroi nedolaze sa neznam cime i dodaju poneki p2p program da zapale masu i popune prazninu
Znate kako sam poceo da se zanimam sa linuxom.Dobio sam suse 7.1 instalacioni disk sa PC pro mesecnim novinama na koje sam bio pretplacen.
To je bilo davne 2001 godine.Tada nisam imao mnogo vremena da koristim pc i kada sam pocetkom 2003 poceo opet da se zanimam kompijuterom milenijum koji sam tada koristio se slogirao zbog nekog dll-a.Na srecu sam napipao taj disk suseta i instalirao na kraj harda.Iz suse-a sam popravio milenijum i poceo sam da se zanimam u linuxu citajuci help i how to i td.
Ta distribucija je bila lepa i imala je kde 2.Mogao sam da slusam mp3,ogg i wav a od video fajlova samo nekompresovani avi Tongue.I moja keva je volela mahjong da igra i td.
 Imala je yast koji nije bio mnogo razlicitiji od danasnjeg.Volim yast bas je genijalan (lame zar ne) Cheesy
Pazi sad filozofsku misao:
SuSE je u svetu operativnih sistema (ne samo linuxa) ono sto je mercedes u svetu automobila
Prijavi uredniku   Sačuvana
MladenIsakovic
Hero Member
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ubuntu SUXXX

« Odgovor #1 poslato: 26 Април 2005, 22:06:09 »

Citat: Bastard

SuSE je u svetu operativnih sistema (ne samo linuxa) ono sto je mercedes u svetu automobila

Ako je ovo tačno, onda je Vector raketa, a Slackware "spejs-šatl", ma Voyager kao onaj u "StarTreck"! :!:  Cheesy  Cheesy

Smrt kapitalizmu, sloboda narodu!
Sve - samo Ubuntu ne!

Slackware-Srbija
Mr_Pingvin
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 26 Април 2005, 22:20:10 »

SUSE je ok za početnike.... ustvari bio bi najbolji da nije šampion sporoće.. prvo 2 sata instalacija a posle.... hmmmm

meni 9.2 radi super...jedino što imam oko 650 mb memorije...pa kom sistemu treba više... Smiley

Mislim da je ovo jedan od najlakših sistema za nameštanje, ali sve ima svoju cenu, zar ne???

P.S.  nije voyager nego enterprise....  Smiley)))
MladenIsakovic
Hero Member
Van mreže Van mreže

Ubuntu SUXXX

« Odgovor #3 poslato: 27 Април 2005, 00:38:18 »

Citat: Mr_Pingvin

P.S.  nije voyager nego enterprise....  Smiley)))

JESTE Voyager, mada nisam bio precizan. U pitanju je serija "StarTrek" koja ide nedeljom iza ponoći na HRT2 i na satelitu, pa je pratim. U filmu jeste Enterprise, a u seriji je Voyager. Dakle, nisam pogrešio  Cheesy

Smrt kapitalizmu, sloboda narodu!
Sve - samo Ubuntu ne!

Slackware-Srbija
Anonymous
Gost
« Odgovor #4 poslato: 27 Април 2005, 03:55:54 »

Sto se tice brzine KDE-a to je sasvim podesivo.Obratite paznju na brzinu animiranja windowsa i td.
Imam samo 256 mega ram-a i nekoristi nikad ni pola od toga(mislim dok neradim nesto sto iziskuje ram)
Instalacija golog sistema bez igrica i td ima skoro 6 giga
Sve zajedno ima vec 20 giga(moram da kupim veci disk podhitno)
Bastard
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 27 Април 2005, 04:18:01 »

Ovo sam ja napisao samo sto se nisam logovao(ovo iznad kao gost)
E evovam jedan trik kako da ubrzate animaciju windowsa na 9.2
Kliknes na panel drugim dugmetom i odaberes Configure Panel pa hiding i onda dole ima skrol panel animation i to podesis na brze.Izgleda da se ovo brze neodnosi samo na panel.Cinimise da svi prozori iskacu mnogo brze i sve radi brze.
Proverite pa recite jel istina.
Doole
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 27 Април 2005, 09:34:20 »

SuSE je sjajan sistem.Koju god distribuciju da sam probao uvek sam se vracao na SuSE,ali kada sam probao Gentoo,SuSE je odmah sleteo sa masine.Drzao sam i Slackware na masini jedno vreme ali Gentoo je po meni najbrzi i nikada ga nebih menjao. :lol:
Bastard
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 27 Април 2005, 21:01:26 »

I meni se odprolike svidja gentoo po onome sto sam procitao.Gentoo je valjda source based sistem sto je dobra fora.Inace se palim na to da jednom instaliram LFS i na taj nacim imam uvek novi kernel i kde i da sve spakujem kako mi treba.
Maki17
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 14 Јун 2005, 02:33:34 »

Narode, trebam pomoć, gde mogu ja da nađem te win32-codecs ili kako se već zove to parče softvera ili drugim rečima šta mi sve treba da bih mogao da gledam DivX filmove i kodiram muziku u mp3 pod SuSE 9.2 Pro/9.3 Pro?
Hvala.
NikolaZ
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 14 Јун 2005, 07:54:23 »

Citat: Maki17
Narode, trebam pomoć, gde mogu ja da nađem te win32-codecs ili kako se već zove to parče softvera ili drugim rečima šta mi sve treba da bih mogao da gledam DivX filmove i kodiram muziku u mp3 pod SuSE 9.2 Pro/9.3 Pro?
Hvala.

http://packman.links2linux.org/?action=046        w32codec-all
http://packman.links2linux.org/?action=017        lame mp3
http://packman.links2linux.org/?action=128        mplayer
kmilos
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 14 Јун 2005, 12:51:20 »

@Maki17
Probaj ozbiljno apt za SUSE, mnogo će ti biti lakše da dodaješ softver sa ovog Packman sajta i ostalih riznica.

http://linux01.gwdg.de/apt4rpm/

@NikolaZ
Jedan je Džoni!  :lol:

zAkiLi
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 14 Јун 2005, 13:32:32 »

Napisao sam jedno kratko uputsvo za koriscenje apt alata na suse linuxu
http://www.fonforum.org/zakili/suse_i_apt.pdf
LYb
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 15 Јун 2005, 00:14:28 »

Citat

Sad, ja se jako kasno palim, ali...

Vidis, ja nikada nisam voleo mercedese. Pa BMW M5 motor ima istu snagu kao AMG, s tim sto AMG ima turbo punjac, M5 nema :)

Ja sam pre za zujalice, dakle ako je suse mercedes, slack je Prelude ili Supra, a gentoo moze da bude GTR R-34 :)
Iwana
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 15 Јун 2005, 13:36:02 »

Instalacija kao i pokretanje SuSe traje strasno dugo... ali nije mi to neki probl., treba mi drajver za intel 536EP modem jer bez interneta nizasta mi ne sluzi. please help.

u download sekciji imaju drajvere za intel modeme ali ne i ovu verziju.. ili je to bitno..?  :?
slaks
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 15 Јун 2005, 13:53:38 »

Citat: Iwana
Instalacija kao i pokretanje SuSe traje strasno dugo... ali nije mi to neki probl., treba mi drajver za intel 536EP modem jer bez interneta nizasta mi ne sluzi. please help.

u download sekciji imaju drajvere za intel modeme ali ne i ovu verziju.. ili je to bitno..?  :?

Odi na ovu adresu: http://www.novell.com/linux/download/updates/93_i386.html

Tamo imaš drajvere za Intel536ep 4.69-10.1 u vidu RPM paketa.
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: