Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Linuxo Forumi

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: SlackGet ?  (Pročitano 3385 puta)
0 članova i 1 posetilac pregledaju ovu temu.
nVideo
Hero Member
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 22 Септембар 2006, 14:49:41 »

Koristi li neko slackget?
Verzije 0.9x nisam uspeo da instaliram, samo me izignorise zbog raznix gluposti kao sto su linije
u nekim fajlovima i tako to...
Sad postoji neka KlickAlpha 1.0 verzija koja se jednostavnim Klick-om instalira i u njoj postoji neka
defaultna konfiguracija koja kao radi! Bar bi trebalo!
Da bi se KlickAlpha program koristio treba se malo zezati sa Perl-om, Qt-om i tako nekim tripovima!
Sve se to radi kroz neki "cpan" komandama kao sto su"
install Qt
install Net::Sample
...   Tim komandicama kroz cpan skida sa neta sourseve i automatski kompajlira!  Smiley
Sto je naravno super!
Ali ja dodjem do qt-a koji ne moze da kompajlira zbog 74% gresaka koje je pronasao, a ima
puno toga da se kompajlira pre koriscenja KlickAlpha programa cija ikonica postoji na desktopu!
KlickAlpha verzija daje mogucnosti pristupa racunarima na mrezi i instaliranja paketa na njix
bez instalacije istog KlickAlpha programa na iste! Sto je za lokalnu mrezu opet super!
Ima li ljudi koji su se igrali sa nekim slackget-om?
Prijavi uredniku   Sačuvana

Sto je dzabe i bogu je drago...
zchira
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 22 Септембар 2006, 18:56:24 »

Ja sad prvi put cujem za taj program. Do sad sam koristio (i dalje koristim) slapt-get (+gslapt kao front-end).
Koja je razlika izmedju slapt-get-a i slackget-a?
Koje su prednosti/mane jednog i drugog?

nVideo
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 22 Септембар 2006, 19:58:29 »

Pogledaj na http://slackget.infinityperl.org

To ti je fazon kao Gentoo sto ima komandu emerge
Slackget je taj fazon za slackware!

Treba ti samo internet veza koja nije dial-up i to je to!

zchira
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 23 Септембар 2006, 02:33:08 »

Citat
slack-get is a tool like Debian's apt-get to autoupdate your Slackware Linux system. It support a plug-in system for use on non-standard packages.

Ok, cuo sam za emerge i apt-get ali ih nisam video u praksi.
Da li oni (kao gslapt) dovlace prekompajlirane pakete i instaliraju ih ili dovlace source i kompajliraju?

da li sluze uopste za unstalaciju novih programa ili samo za update sistema?

Da li vredi da ubacim njega umesto gslapt-a?

crveni1
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 23 Септембар 2006, 06:20:52 »

Ja ga koristio čitavih 1 put kada je uspeo prilikom updatea sistema da mi upuca slack ali tako da mu je jedino pomagala reinstalacija. Onda sam čuo za swareta i više ga ne puštam!!!
nVideo
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 25 Септембар 2006, 21:54:12 »

Znam da emerge na gentoo radi extra!
Kucash "emerge naziv_programa" on svlaci sours radi configure make i make install i sve
sto je potrebno, a pritom proverava medjuzavisnosti paketa i sam svlaci sourseve svega sto je potrebno i kompajlira!  Smiley
Radi extra, a radi i update sistema ili clog kde-a ili open_offica opet iz soursa!  Smiley
Primetio sam da i slackget skida sourseve i kompajlira, ali samo kratko vreme dok ga
nisam sje_o!
Kako radi sa medjuzavisnostima paketa ne znam!
ali znam da "emerge grip" u gentoo radi savrseno!
Grip trazi gnome-tripove, libgnome.ui lame i ko zna kakve tripove a emerge ga uradi!
xocu od mog slackwera da napravim tako nesto!  Smiley

LYb
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 26 Септембар 2006, 01:45:15 »

Ma nemoj slack da smaras sorsovima... slack je ludacki dobar binarni distro i za te stvari koristi slapt-get (moj favorit, mada samo zato sto je to bio dok sam koristio slack) ili swaret i za repozitorijum dodaj linuxpackages.org i jos par sajtova... imas u dokumentaciji lepu listu. "U moje vreme" nije konstatovao nikakve zavisnosti, ali cujem da postoje ili se planiraju pomaci na tom polju.

Inace, kompajliranje OOo-a iz sorsa ne savetujem nikome ni na ludacki jakoj masinu, dual intelu kod ortaka trajalo je negde oko 12h... ja sam samo jednom to radio na mom Bartonu 2500+ i posle nekih 18+ sati sam imao OOo. Od tada koristim iskljucivo binarni. Isto vazi i za Firefox. Sad jeste da je OOo kada je kompajliran neuporedivo brzi i agilniji od binarnog (to je jedna od retkih aplikacija gde se to BAS primeti), ali - neka hvala. Kada mi za prekompajliranje celog-celcijatog sistema treba nesto preko 20 sati, ne zelim da dodajem jos 18 za OOo i 3-4 sata za Firefox Smiley
nVideo
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 26 Септембар 2006, 03:22:05 »

Cuo sam za Oo da se kompajlira par dana.
Pustis ga danas i zavrsi negde sutra nekad  Smiley
Kompajlirao sam kde 3.5x za sat i nesto na 1500Mhz 1Mb Chash!
Na istom bartonu 2500+ se nisam usudio da radim Oo.
Jeste malo dosadno, ali to radi super!
Pogledaj u kde-u iz sorsa koliko je vremena potrebno za pokretanje Konqueror-a,
i uporebi recimo sa tgz-om ili slicnom kombinacijom?
Mislim da je vredno...

LYb
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 26 Септембар 2006, 03:43:06 »

Da je vredno... sta ga znam... iako sam Gentoo advokat, dugo se premisljam da predjem na nesto binarno, ali ne linux... BSD se pojavio kao opcija, ali kada uzmem u obzir koliko bi mi trebalo da dovedem sistem u stanje kakvo meni treba, uopste mi se to ne radi. Tako da ostaje gentoo i gcc...
zchira
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 26 Септембар 2006, 07:48:52 »

Pa jeste da se dobija brzi program kompajliranjem, ali ta brzina i nije uvek toliko bitna.

U pocetku sam ja kompajlirao sve zivo, a onda sam otkrio slapt-get (koji resava i zavisnosti (uglavnom)) i sad uglavnom preko njega skidam programe.
Mislim, smesno je kompajlirati  neki program kao sto je audio player, ili krusader ili sl. kad vec postoje iskompajlirani, a dobitak u brzini i nije neki. Jedino se isplati kompajlirati naki procesorski zahtevan program (mozda blender ili sl.) i mozda te neke bitne stvari kao KDE ali je to za nas pocetnike suvise teshko/riskantno Undecided

popac
Global Moderator
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 26 Септембар 2006, 21:05:19 »

Dobitak u brzini je očigledan. Ja imam Gentoo iskompajliran za moj procesor i za i686 i razlika je zaista vidljiva.
nVideo
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 27 Септембар 2006, 21:02:02 »

Razlika jeste onako fino vidljiva...
>Ne verujem da neko ne bi primetio razliku u brzini i stabilnosti...
tgz, rpm i takvi tripovi su skoro kao win i setup.exe
A mogu da se prave recimo tgz-ovi iz sorsa za odredjenu mashinu recimo i686 ili tako nesto
sto verujem da radi bolje od defaultnog i386 ili i486 paketa.

Mislim da je sors skroz dobra stvar, samo treba imati dosta strpljenja, kao i vremena...

crveni1
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 27 Септембар 2006, 21:38:28 »

Ma sors je skroz cool stvar. E sada što se tiče brzine ima ovde već nekoliko tema koji se bave time i jasno se vidi da je recimo gentoo brži za nekih 6% u nekim stvarima, ali u nekim je i sporiji. Sve zavisi od onog ko kompajlira i njegovog znanja...
Perica
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 28 Септембар 2006, 13:53:18 »

Da li se iko od vas usudio da prekompajlira X server, i kolika je to zguljancija, verujem da se to ne isplati ako i od celog GUI-a najvishe koristim yakuake ?

Nego ko to pomenu kompajliranje OOo, iskreno se najezim kad vidim da u source paketu nemam configure, dizem ruke samo ako nema gotov Makefile, neshto mi ni OOo mnogo ne treba, ali ajde kad je kako kazete brzi nego uobichajeno, ima li neshto kao ./configure --with-all ?

Mislim da je mnogo dobra fora taj Gentoo i njegov nachin kompajliranja, samo mi nekako mnogo automatizovan, pozelish neki program i on je vec tu sa sve dep. (nema drazi), al zato dok ga celog ubudzish od nule ima mechku sa sve mechicima da rodish, a i nije tako teshko al da traje, traje.

Ima li shto got od te 11-ice ?
crveni1
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 28 Септембар 2006, 17:34:20 »

E moj periceeee.
Da nema tog automatizma gentoo bi bio smrt. Probaj LFS ili T2 (hvala Branko na ovom linku) pa će ti biti jasno o čemu pričam kada moraš sve korak po korak da kompajliraš, pa ako zezneš ajoj dršte se gaće...
Kod običnog GTK sam uzeo i kompajlirao ga iz sourcea, pretabao u tgz i instalirao da bi Slack video među zavisnost kad ono međutim... Ne fercera... Sada čekam da se pojavi 11ka pa ću kasnije o tome da razmišljam. Poenta je, ponekad je i automatizam izašao iz raja  Evil Afro
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: