Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Linuxo Forumi

Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Vrede li nesto LPI sertifikati  (Pročitano 1698 puta)
0 članova i 1 posetilac pregledaju ovu temu.
miodragz
Hero Member
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 06 Децембар 2006, 19:05:30 »

Vrede li nesto LPI sertifikati i da li je neko iste polagao
Prijavi uredniku   Sačuvana

MisterNo
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 06 Децембар 2006, 19:29:37 »

Da budem iskren mislim da itekako vrede. Ja bih vrlo rado polagao, ali sam trenutno bas u skripcu sa vremenom, tako da ne mogu da stignem da spremim ispite. Mada nasao sam neka pitanja na netu sa polaganja datih ispita i mogu ti reci da nije nimalo najvno.
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 06 Децембар 2006, 20:14:33 »

Da bi dobio bilo koji Red Hat ili Ubuntu sertifikat, moras prvo da imas LPI.

Inace Miodraze, cisto da znas (u koliko jos ne znas). Ako zelis neki Red Hat-ov sertifikat (posto si pricao da bi zeleo neki njihov), prvo se ide na kurs, pa na polaganje (klasika). Medjutim, da te ne zbuni to sto im kursevi traju samo po 5-6 sati, pa odmah dan posle ili istog dana se ide na ispit. Za Red Hat-ov sertifikat (bilo koji) se spremas sam, nema nista da ti oni sada nesto predaju i da te uce. Za neke ti treba 5-6 meseci da se spremis, za neke 2-3 godine..., zavisi od tebe, a i od toga koji sertifikat ti treba (ako bi neki Red Hat Certified Security Developer ili tako nesto, a nisi programer, ima da se spremas duuugooo...).

E sad, kakav je to kurs na kojem se "spremas" odmah pred ispit?

To ti je kao neki vid konsultacije na fakultetu. Malo vas usmeravaju sta ce otprilike da bude, sta je to tacno sto oni traze, kakvi im ljudi trebaju...

Za Ubuntu sertifikate ne znam kako ide, nisam jos stigao da pogledam, ali tako ti je sa Red Hat-om.

Ako bas oces da te oni uce, onda pravac ambasada po vizu, pa na Red Hat University. Cheesy Preporucujem ti North Carolina State University, Bryant University IT ili York (University of Toronto, Canada), mada imas Red Hat University na svakom drugom univerzitetu po celoj Americi i Kanadi (okvirno receno). 

Jos odavno sam pisao o svemu ovome u najsitnija crevca. Pretrazi malo forum. Wink

Srecno! Smiley

P.S. Ako zavrsis neki Red Hat University, onda taman na kraju studija dobijes i Bachelor of Computer Science Degree. Smiley Ima nekih univerziteta gde ne moras da se upises kao klasican student, vec mozes odmah na kurs, al' s obzirom na to da cena nije mnogo veca ako se upises kao student, i s obzirom na to da kurs (pricamo o ovom pravom kursu, gde oni tebe uce) traje malo krace od tradicionalnog nacina studiranja, onda ti je mnogo isplativija varijanta ovo prvo, da lepo studiras negde Kompjuterske Nauke, pa pored diplome dobijes i neke RH Cert. Wink

Ako imas samo LPI, bez ikakve diplome sa nekog fakulteta informatike, neces Bog zna kako da prodjes bilo gde. Ne pricam napamet, znam jednu osobu licno, koja je prosla kroz sve ovo na nekom od univerziteta u Londonu (ne secam se koji), a sto je po malo interesantno, zensko je. Smiley Yelena sada radi u Becu, kao 'RH nesto tamo...' (da ne lupam, ne secam se tacno). Wink

Dvaput srecno! Smiley Smiley
« Poslednja izmena: 06 Децембар 2006, 20:23:22 od BrokeBody » Prijavi uredniku   Sačuvana

cyber_brain_mfkg
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 06 Децембар 2006, 22:30:32 »

@broke

offtopic:

a koje je ta Yelena godishte?ako lici na nesto daj da zenim to qme!!!:D
ix da je malo vishe riba koje vole racunare pa josh GNU/Linux......

eeeee de bi nam biJo krajjjjjjjj.......Wink

aj poz.... cool
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 06 Децембар 2006, 23:07:17 »

'79. god. (a do skoro sam mislio da je '82., a znam je ceo zivot. Cheesy ), ali kao sto rekoh, ona sada radi u Becu, pa zivi tamo.

Ovo nije ona avataru, cisto da ne bude neke zabune. Cheesy

BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 23 Децембар 2006, 05:46:15 »

Training and Certification Winter/Spring Catalog

Sve lepo objasnjeno. Smiley

marelli
Volumass
Hero Member
Van mreže Van mreže

_Shake_The_Universe_

« Odgovor #6 poslato: 23 Децембар 2006, 11:22:32 »

Da,vidjao sam ovo devojce ovde na forumu.Ko bi reko da je tako mocna u,pogledu znanja,mislim.
Valjda jedino zensko,ovde,mislim.

UHhhhhhhhhhhh ,brate mocno!!!!!!!!!!

Evil

"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity."
www.bsdserbia.org
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 23 Децембар 2006, 17:11:32 »

Nije, imas i nju. Slala mi je jos odavno neki u pm u vezi Ubuntua, al' nema je vise na forumu.
« Poslednja izmena: 23 Децембар 2006, 17:28:40 od BrokeBody » Prijavi uredniku   Sačuvana

BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 23 Децембар 2006, 17:28:29 »

Citat: Petra9
Ja OBOZAVAM unix i opusteno vece uz drusto i pivo.
Volim internet (narocito forume  Wink ), muziku, kinesku klopu, nasmejane ljude... Volim i pare, ali one koje sama zaradim!
Dakle, devojke vole sve i svasta! Neke znaju sta hoce, a neke ne, ali tu se uopste ne razlikujemo od muskaraca!
Kiss

Petra9 Smiley

Pojaljivalo se jos devojki ovde, al' ne mogu da nadjem sad.

marelli
Volumass
Hero Member
Van mreže Van mreže

_Shake_The_Universe_

« Odgovor #9 poslato: 23 Децембар 2006, 18:05:13 »

O,nesam znao.
Bas ih ima,mmmmmm,odlicno.Nego vidim da ih ti bas znas podosta,izgleda da ti pored lindze ide jos nesto!!!!

grin grin grin grin grin grin
« Poslednja izmena: 23 Децембар 2006, 18:07:41 od marelli » Prijavi uredniku   Sačuvana

"If 386BSD had been available when I started on Linux, Linux would probably never had happened." Linus Torvalds
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity."
www.bsdserbia.org
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 23 Децембар 2006, 18:07:31 »

Windows?

Smiley

marelli
Volumass
Hero Member
Van mreže Van mreže

_Shake_The_Universe_

« Odgovor #11 poslato: 23 Децембар 2006, 18:11:18 »

Ma mislio sam Linuxice.Jebes Window$.

cool
« Poslednja izmena: 23 Децембар 2006, 18:12:56 od marelli » Prijavi uredniku   Sačuvana

www.bsdserbia.org
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 23 Децембар 2006, 18:13:58 »

Citat: marelli
Ma mislio sam Linuxice.Jebes Window$.

cool

Umm... Znam, zezao sam se. :Smiley

Malo pingvninki ima ovde... Ma svugde u stvari!

Zena computer freak - - - I don't think so. :Smiley

Mozda sam mal'ko preterao. Smiley
« Poslednja izmena: 23 Децембар 2006, 21:37:14 od BrokeBody » Prijavi uredniku   Sačuvana

marelli
Volumass
Hero Member
Van mreže Van mreže

_Shake_The_Universe_

« Odgovor #13 poslato: 23 Децембар 2006, 18:19:33 »

Ma nisi preterao,sad znamo koliko ima pingvinki,zahvaljujuci tebi.
Ni dve nisu lose,bolje to nego nijedna,ko zna koliko ih ima na strani,da li su razvijeni kao mi po tom pitanju?

www.bsdserbia.org
BrokeBody
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 23 Децембар 2006, 18:55:18 »

Kad sam spomenuo preterivanje, mislio sam na ono za freak-ove, al' nema veze sad. Tongue

Ovo malo registrovanih na forumu i nije aktivno, tako da nema nista ovde.
« Poslednja izmena: 23 Децембар 2006, 21:34:54 od BrokeBody » Prijavi uredniku   Sačuvana

Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: